Εκλογή και χειροτονία του νέου Μητροπολίτου μας κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Εκλογή και χειροτονία του νέου Μητροπολίτου μας κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

   Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξέλεξε νέο Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Γεώργιο Χρυσοστόμου, Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας και καθηγητή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

   Το Σάββατο 1 Μαρτίου 2014 στον Ι. Ναό Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών τελέστηκε η εις Επίσκοπον χειροτονία του, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και πλειάδα Αρχιερέων.

   Στο Ιερό Μυστήριο της χειροτονίας συμμετείχαν πολλοί πιστοί από την Κατερίνη και την ενορία μας, αλλά και από την Ημαθία και από άλλες περιοχές της χώρας μας.

   Ο νέος Ποιμενάρχης μας είναι γνωστός στην ενορία μας από δυο πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες που πραγματοποίησε στο παρελθόν στον Ι. Ναό μας. Ευχόμαστε να έχει μια ευλογημένη και Θεάρεστη ποιμαντορία, και αναμένουμε με χαρά την έλευσή του στην ενορία μας για να μας αγιάσει και να λάβουμε την ευχή του. 

   ΑΞΙΟΣ!!!

Βιογραφικό Σημείωμα:

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964.

Πτυχιούχος της Θεολογικής και της Φιλοσοφικής Σχολής, Διπλωματούχος Θεολογίας και Διδάκτωρ Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Παρακολούθησε ευρύτερες σπουδές στη Γαλλία και στην Ιταλία.

Υπηρετεί ως καθηγητής της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Ορθόδοξου Πανεπιστημίου στη Ρεπουπμλικανική Δημοκρατία του Κονγκό – R.D.C και στη Θεολογική Ακαδημία Κιέβου.

Συνέγραψε 6 βιβλία και 50 επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, ενώ επιμελήθηκε πολλές επιστημονικές εκδόσεις.

Διοργάνωσε 30 επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες, ενώ έλαβε μέρος ως εισηγητής σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και επιμορφωτικά σεμινάρια.

Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος στη Θεσσαλονίκη.
Διετέλεσε διάκονος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης και εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Θεσσαλονίκης, καθώς και του ομώνυμου Ναού της Βέροιας.

Κατά καιρούς κατείχε διάφορες επιτελικές θέσεις στην εκκλησιαστική διοίκηση στη Θεσσαλονίκη και στη Βέροια.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Μέλος εκκλησιαστικών και ακαδημαϊκών αποστολών στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Ομιλεί αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ρωσικά.

Ονομαστική εορτή: 3 Νοεμβρίου (Ανακομιδή λειψάνων Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου).Τελευταία Νέα
1/4/2018
ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2018
18/2/2018
Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Ενορία μας
copyright © Ιερός Ναός Αγίας Άννης Κατερίνης, 2012. *designed & powered by: Designed By Jellyfish Artworks   Powered By Net.Works